Blogin päivitys on taas jäänyt, vaikka treenailtu on kovasti. Tarkoitus oli pitää jonkin sortin treenipäiväkirjaa, mutta ihan niin tarkkaa kirjanpitoa en ole jaksanut tehdä.

Tänään agilitytreeneissä tehtiin taas viime viikon tapaan takaa leikkauksia sekä treenattiin pujottelua ja paikalla istumista. Mopo on edistynyt mukavasti ja pystymme tekemään jo lyhyitä radanpätkiä ja ohjauskuvioita. Yksittäisistä esteistä opettelematta ovat ainakin puomi, pöytä, keinu ja pituushyppy. Sen sijaan ongelmia tulee vieläkin paikalla istumisessa. En vieläkään pysty jättämään Mopoa istumaan ja siirtymään kunnolla hyppyjen taakse. Jotenkin se on yhdistänyt agilityesteet siihen, että ei tarvitse istua. Tokotreeneissä ongelmaa ei esiinny. Mopo on jotenkin yhdistänyt hyppyesteet siihen, ettei tarvitse istua. Saas nähdä milloin saan tämän ongelman ratkaistua!

Tottelevaisuudessa ohjelmassa on ollut seuraaminen, seisominen ja paikalla olot istuen sekä maassa. Seuraamisessa on ollut poikittamista ja se on välillä ollut parempaa ja välillä pahempaa. Ilmeisesti vasemman käden asennolla on jonkinlainen yhteys seuraamisasentoon. Siihen pitää perehtyä huomenissa.

Seisoliikkeessä Mopo seisoo jo varmasti paikallaan. Olen huomannut, että peruuttaminen on tässäkin oivallinen konsti. Peruuttava koira on helppo pysäyttää oikeaan asentoon. Mopo kestää myös ympärillä kävelemistä. Seuraavaksi pitää alkaa perehtymään asennonvaihtoihin istu-seiso, maahan-seiso. Sen jälkeen kun Mopo osaa ne sujuvasti, niin voin alkaa ottamaan seisomista myös seuraamisen yhteydessä.

Paikalla olo maassa alkaa jo olla hanskassa. Olen tähän saakka palkannut koiran sivulle tulosta, maahan menosta ja vielä välillä siitakin kun se pysyy maassa. Nyt aloin vähentämään selkeästi palkkausta. Tutussa paikassa en enää tee välipalkkausta ollenkaan ja vieraassakin paikassa hyvin harvakseltaa. Ja sehän tulee sivulle, menee maahan ja pysyy paikallaan ilman namusia!

Siitä voikin vetää sellaisen johtopäätöksen, että olen ilmeisesti junnannut aivan liian kauan paikallaan ja toiminut karkkiautomaattina sen sijaan, että olisin uskonut koiran osaavan. Treenitapaan tuleekin jatkossa sen verran muutoksia, että vanhojen tuttujen liikkeiden osalta palkkausta pitää miettia tarkemmin.

Toivotaan lämmintä pääsiäistä ja treeni-intoa!