Ihana 4 päivän vapaa vetelee viimeisiään. Sää ei ole suosinut, mutta mitä siitä. Sateellakin voi ulkoilla aivan mainiosti. Olen lenkkeillyt koirien kanssa joka päivä pitkän metsälenkin ja Mopon kanssa olemme ahkerasti harjoitelleet. Paikalla oloa, seisomista, seuraamista ja asennonvaihtoja maahan-seiso-maahan.

Perjantaina vesisateessa menin raviradan parkkipaikalle treenaamaan. Saimme yllättävää häiriötä, kun lähelle pysäköidystä hevosautosta otettiin poni ulos ja siirrettiin viereiseen autoon. Hyvin Mopo kesti moisen häiriön. Liekö edes huomannut koko eläintä. Hyvä Mopo!

Tällä hetkellä paikalla olo on ok. Tosi maahanmeno on hieman haasteellinen. Asennon vaihtojen vuoksi Mopo alkaa helposti tarjoamaan maasta suoraan seisomista. Jos sen saa maahan, niin eihän se sieltä enää lähde. Tänään tein paikalla olo harjoituksen huoltoaseman pihassa isännän tankatessa autoa. Kävin piilossakin noin 30 sek ja hyvin pysyi paikalla ohikulkijoista huolimatta.

Huoltamon pihalla oli niin mukavasti tilaa, että otettiin myös seuraamispätkiä. Suorat menevät kutakuinkin ok. Käännöksiä saa vielä työstää. Käännös oikealla on melko hyvä. Pysyy tiiviisti mukana. Vasemmalla kääntymisessä on välillä hankaluuksia. Tosin Mopo alkaa jo kääntymään etutassuillaan ja takaosa pysyy paikallaan. Peruutusharjoitukset alkavat siis tepsiä.

Keskiviikkona on EKK:n tasokokeet. Saas nähdä päästäänkö treeniryhmään ja jos päästään niin mihin. Ollaan me ainakin valmistauduttu hyvin.