Tänään kipittelin remmilenkin setterien kanssa ja käppäilin treenaamaan tottista raviradan parkkipaikalle. Hyvä idea, mutta saman olivat keksineet muutkin. Koko paikka oli täynnä treenaajia. Onneksi löytyi vapaa nurkka meillekin ja pääsimme tekemään lyhyen tottiksen.

Jostain syystä Mopo oli erittäin kiinnostunut haistelemaan ilmaa ja nuuskutteli kovasti pensaiden alle. Joko kyse on siitä, että siellä oli kevään ensimmäiset fasaanit tai Moppeli kuormittuu remmissä kävelystä ja purkaa itseään tuijottelemalla kaukaisuuteen. Mielestäni samaa käytöstä ei ole ollut silloin, kun menen autolla samaan paikkaan treenaamaan. Tosin aikaisemmin emme ole olleet näin lähellä kentän reunoja hyvien hajujen lähellä.

Tein seuraamista. Lähinnä suoria ja mielestäni Mopo kulki oikeassa asennossa. Vasen käsi oli hieman koukussa ja ehkäpä se on Mopolle jonkinlainen merkki. Seuraaminen sujui ja se lienee tärkeintä. Lisäksi tein paikalla käännöksiä oikealla, jotka sujuivat ok. Käännös vasemmalle ei onnistu. Vaatii jonkin verran treeniä, että Mopo oppii hallitsemaan takaosaansa ja pystyy kääntymään vasemmalle ja pysyy samalla oikeassa kohdassa.

Seiso. Seuraaminen alkaa perusasennosta ja se taas johti siihen, että Mopo tarjosi mielellään istumista. Sain sen kuitenkin peruuttamaan ja siitä pysähtymään seisomaan ilman säätöjä. 5 toistoa, jotka sujuivat ok.

Lopuksi vielä paikalla makuu, jossa ei huomautettavaa. Ainoa kauneusvirhe oli se, että toisella kerralla Mopo tuijotteli taas kaukaisuuteen pensaiden alle. Liekö siellä jotain mielenkiintoisempaa.

Joudun todellakin panostamaan tänä vuonna siihen, että saan Mopon mielenkiinnon pidettyä yllä koko ulkotreenin ajan, sillä riistanhaju on liian houkuttelevaa. Ja vaikkei sitä kukaan uskokaan, niin missään ei ole niin paljon riistaa kuin Helsingin seudulla. Rusakoita, fasaaneja ja kaneja. Todella haasteellinen ympäristö riistaveriselle metsästyskoiralle.

Huomenna taas Tiilitielle tottistelemaan. Mielenkiinnolla odotan huomista, sillä tarkoitus on aloittaa ketjuttamaan taaksepäin pienistä osasista valmiita kisaliikkeitä.