Taas oli keskiviikon tokoilta. Ja huh mikä vauhti koko illan! Töistä suoraan kotiin, koirat autoon, vaatteiden vaihto ja menoksi. Ehdin juuri ja juuri kuudeksi Petikkoon. Keskiviikon tottisilta. Treenasimme seuraamisen käännöksiä, hyppyä, seisomista ja paikalla oloa. Lisäksi mietittiin ketjuttamista ja ärsykekontrollia.

Seuraaminen meni hienosti! Myös käännökset oikealle. Vasemmalle ei niinkään. Joudun vielä harjoittelemaan peruuttamista, että Mopo oppii hallitsemaan takaosaansa.

Seisominen on Mopolle helppoa. Lieköhän se jotenkin luontaista SEISOVALLE lintukoiralle. Laitoin Mopon peruuttamaan ja sitten käskystä seisomaan. Koira pysyy hyvin paikallaan ja pystyn jo kiertämään koiran edestä sen sivulle seisomaan ja takaisin eteen. Lisäksi tein makupalalla houkutellen asennonvaihtoja maahan-seiso ja istu-seiso. Ei hyvä. Makupala aiheuttaa liikaa hössötystä. Pitää todellakin aloittaa kosketuskepin kanssa asennonvaihdot. Samalla saan pikkuhiljaa seiso käskyn ärsykekontrolliin, kun palkkaan vain oikeista suorituksista.

Hyppy meni hienosti. Tosin tässäkin hypyssä oli hieman kuumenemista agilityhypyn tapaan. Meinasi perusasennot hukkua ja tulla varaslähtöjä. Sen sijaan seisominen esteen takana alkaa jo sujua hyvin. Ehkäpä vapaahyppy tulee olemaan ensimmäinen liike, jonka saan ketjutettua valmiiksi kisaliikkeeksi.

Treenien jälkeen ajelin Petikosta Nuuksioon lenkille. Hyvä yritys. Joku toinen koiranulkoiluttaja oli uponnut hankeen ja siinähän meni ainakin tunti ennenkuin auto saatiin irti ja pääsin kävelemään. Kiersin pikkulammen ja koirat saivat irrotella. Pidempikin lenkki olisi ollut kiva, mutta ilta oli jo niin pitkällä, että kotiinkin oli kiva päästä. Klo 21.30 oli vihdoin auto pihassa ja pääsin suoraan saunaan. Vähempikin vauhti riittäisi, mutta eipä ole ihme etten oikein viikolla ehdi mitään muuta tekemään kuin koirien kanssa puuhastelemaan.