Tai sitten ei. Mopo on nyt totaalisesti sekaisin ja jostain syystä sen paikalla istumiset ovat aivan hukassa. Tilannetta ei myöskään auta turhautunut ohjaaja.

Maanantaina agiltytreeneissä harjoittelimme pujottelua. Jotenkin olen onnistunut ryssimään myös kohtuullisen sujuvan pujottelun aivan liiallisillä vartalo-ohjauksilla. Eli paluu alkuun ja sheippaamaan sujuvaa pujottelun aloitusta.

Todellakin turhauttavaa tämä taaksepäin meno, mutta varsin opettavaista omalla tavallaan. Olen joutunut mietiskelemään tekemisiäni ja etsiskelemään ratkaisuja.

Tänä iltana treenasimme Mopon kanssa olohuoneessa paikalla istumista, paikalla makaamista ja peruutusta. Peruuttaminen alkaa sujumaan. Paikalla istumisessa ensimmäinen sarja meni aivan pilalle. Koira ei pystynyt keskittymään ollenkaan. Hermot meinasi mennä, joten otin lyhyen peruuttamistreenin väliin. Seuraava sarja meni jo paremmin. Nopea istuminen- palkka- palkka - palkka ja vapaa. Palkkauksen välissä laskin mielessäni enintään viiteen. Koira pysyi suht rauhassa paikallaan ja vapaa käskyllä haki heitetyn karkin. Toistin sarjan 5 kertaa.

Paikalla olo maassa. Positiivista on nopea maahanmeno. Palkka koiran etutassujen väliin samalla metodilla kuin istumisessakin. Hyvä 5 toiston sarja.

Huomenna Petikkoon treenaamaan ja nyt pitää pystyä pitämään pää kylmänä j a tekemään ihan perustreeniä tällä samalla metodilla. Ehkä saan koirastani jälleen kerran sen suht varman paikalla olijan, mikä se oli vielä viime kesänä. *Huoh*