Oivallinen treeni-ilta jälleen kerran. Mopo on alkanut edistymään oikein urakalla tottistreeneissä. Siitäkin huolimatta, että kotona treenaaminen on ollut vähän vaiheessa.

Treenasimme luoksepäästävyyttä, paikalla oloa istuen ja maassa, luoksetuloa ja seuraamista. Paikalla oloissa ei mitään ongelmaa. Palkkausta olen voinut vähentää. Seuraaminen sujuu jo melko intensiivisesti. Luoksetulo on ollut haasteellinen. Aikaisemmin tein luoksetulon tänne-käskyllä eteen istuen ja siitä sivulle. Päätin kuitenkin unohtaa eteen istumisen ja ottaa koiran suoraan sivulle. Mopon on ollut hankala ymmärtää, että sivulle tarkoittaa todellakin sivulle tuloa kaikilta etäisyyksiltä.

Uutena asiana tänään otin käyttöön väärin sanan. MInusta meillä on ollut ongelmana se, että Mopo ei aina tajua oikean ja väärän toiminnan eroa. Se on kovasti yritteliäs koira ja tarjoaa helposti jotain uutta toimintoa jos ensimmäinen vaihtoehto ei tuota tulosta. Tänään tein seuraamistreenissä seuraavanlaisen kokeen. Kun Mopo edisti seuratessa sanoin väärin ja käänsin sille selän. Ihan selkeästi väärin signaali aiheutti sen, että Mopo alkoi tajuamaan tekevänsä väärin ja alkoi korjaamaan tekemistään.

Toinen uusi asia on seiso- käsky. Olen naksutellut säännöllisen epäsäännöllisesti seisomista. Tänään lisäsin käskyn seiso. Ja seisoohan se paikallaan. Vielä kun saisin sen onnistumaan liikkeestä.

Seisomisliikkeen oppimisen jälkeen Mopolla alkaa olla kaikki ALO-luokan liikkeiden pohjat tehty. Saas nähdä päästäänkö kisaamaan tänä vuonna.